"In mijn werk wil ik de emoties open laten zien en voelen aan het publiek, ze niet verbloemen. Ik wil mensen meenemen in concentratie, onzekerheid, triomf of falen en in de keuze die daarop volgt: stoppen of opnieuw proberen."
 

In 2017-2019 doorloopt Zinzi een Nieuwe Makers Traject om zich te ontwikkelen als maker in het circusveld, onder de vleugels van  TENT, met steun van het Fonds Podium Kunsten. ‘Dit houd in dat ik mij verder ontwikkel tot maker in het circusveld. Als speler heb ik al vaak bijgedragen aan het maakproces van een voorstelling, nu neem ik de rol van regisseur op me. Tijdens dit traject onderzoek en vergelijk ik de ervaringen van makers in verschillende landen en genres. Door ze uitgebreid te interviewen en specifiek te vragen naar hoe zij omgaan met spelers en creaties bouw ik voor mezelf een database van tools en methodes op om in de praktijk mee aan de slag te gaan.’ 

Tijdens deze periode maakt ze drie circus stukken; MEMO (een duet voor Evertjan en haarzelf over identiteit en (on)afhankelijkheid), Barstool Bound (een muzikale acrobatische voorstelling op locatie in caf├ęs over ouder worden voor een kwartet) en PIT (een voorstelling in mobiel decor waarbij het publiek van boven op een acrobatisch trio kijkt). Ze schrijft de pocket GRIP over het proces in de hoop anderen op een soortgelijke weg te helpen.

 

GRIP downloaden of bestellen 

Zinzi is naast circusmaker ook nog actief als speler in het duo Zinzi & Evertjan.